Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
 Historikk
 Dirigenter
 Nyhetsarkiv
  Nyhetsarkiv 2013
  Nyhetsarkiv 2012
  Nyhetsarkiv 2011
  Nyhetsarkiv 2010
  Nyhetsarkiv 2009
  Nyhetsarkiv 2008
  Nyhetsarkiv 2007
  Nyhetsarkiv 2006
  Nyhetsarkiv 2005
  Nyhetsarkiv 2004
 Heimvernet
 Meritter
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
John Philip Hannevik dirigerer korpset i NM
Etter en lang historie med faste dirigenter, går nå Sarpsborg Janitsjarkorps nye veier for å finne korpsets neste dirigent. I 2012 vil korpset kun satse på prosjektdirigenter. Første oppdrag er Østfoldmesterskapet og Norgesmesterskapet i mars. Her er John Philip Hannevik valgt ut som korpsets dirigent.

Sarpsborg Janitsjarkorps er stolt over å ønske John Philip Hannevik velkommen som dirigent. Det er spennende for korpset å få en dirigent som har en litt annerledes bakgrunn enn det som har vært vanlig. Korpset har liten erfaring av å bli ledet av dirigenter med bakgrunn i brassmiljøet og ser fram til til hva Philip kan tilføre. Korpset ser fram til en spennende NM oppkjøring og har som mål å være med å slåss i toppen av elitedivisjonen.

Aktiv dirigent

John Philip Hannevik ble født i Tromsø i 1970. Som barn av offiserer i Frelsesarmeen, har han bodd flere steder i Norge, i tillegg til å være bosatt noen år i Storbritannia. Philip arbeider fulltid som dirigent og musiker. Han var med på å starte Oslofjord Brass, som han dirigerte fra oppstarten i 1995 og fram til 2002. Philip har i mange år vært dirigent for Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester, Drammen Konsertorkester, Sandefjord Brass Symposium, Jaren Hornmusikkforening, Nittedal og Hakadal Janitsjar og for Templet Hornorkester.

Philip har i en årrekke arbeidet ved Frelsesarmeens Musikkseksjon i Oslo, der han jobbet med ulike prosjekter som sommermusikkleire, kompetanseøking hos Frelsesarmeens musikkledere, og med utvikling av materiell/noter. Philip har også i flere år vært musikalsk leder for NRK og Frelsesarmeens julekonsert.

Philip er utdannet sosionom, men har senere studert musikkvitenskap hovedfag (cand. philol.) ved Universitetet i Oslo. John Philip Hannevik ble nummer 3 i den internasjonale konkurransen for unge brassdirigenter som ble arrangert i Bergen i 2003. I 1994 mottok Philip kommandør Richard E. Holz (USA) sitt minnestipend, som deles ut en gang i året til unge utøvende musikere i Frelsesarmeen. Philip har som dirigent besøkt Russland, Chile, Zambia, Zimbabwe, Kenya, USA og flere land i Europa. I 2009 var Philip ”Special Guest” ved Star Lake Musiccamp i New Jersey, USA – en av verdens mest kjente musikkskoler for brass. De siste årene har Philip blant annet dirigert i elitedivisjonen i det nordamerikanske brassbandmesterskapet, og i 2010 sommer var han hovedgjest ved store musikkleirer i Texas og i Chicago. Philip har i tillegg skrevet to bestillingsverk til NM, et for brassband og et for janitsjar.

Mer enn en korpsdirigent

Philip har gjennom mange år arbeidet med flere av norges mest kjente artister. Samarbeidet begynte ganske smått med å skrive arrangementer og spille på CD-innspillinger med bl.a. Lars Bremnes, Matti Røssland og Kaizers Orchestra. Senere utviklet dette seg, og Philip har i de senere årene skrevet arrangementer for innspillinger og konserter for artister som Sissel Kyrkjebø, Lars Martin Myhre, Tine Thing Helseth, Sigvart Dagsland, Rein Alexander, Kjell Inge Torgersen, Jan Werner, Elias Akselsen, Louis Jacoby og DDE.

Ved siden av å spille på mange av de nevnte produksjonene, har han også bidratt som musiker og dirigent på innspillinger med blant andre Bjørn Eidsvåg, Halvdan Sivertsen, Silje Hrafa, ”Kvinner på randen”, Heine Totland og Odd Børretzen. I 2006 dirigerte og arrangerte Philip på en CD med Steinar Albrigtsen, Sondre Bratland og Hilde Heltberg. Innspillingen solgte meget bra, og Philip sitt arrangement på ”Mitt hjerte er ditt” med vokalist Hilde Heltberg lå 9 uker på 1.plass på NRK Norsktoppen. Med andre ord har Sarpsborg Janitsjarkorps skaffet seg en allsidig dirigent til dette prestisjefylte oppdraget. Vi ønsker lykke til. 
  - SJK, WebAdmin - 09.02.2013
Neste oppdrag

18. desember: Julekonsert i Sarpsborg kirke

2. april: NM huskonsert

5. april: NM janitsjarkorps, TrondheimSarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -