Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
 Historikk
 Dirigenter
 Nyhetsarkiv
  Nyhetsarkiv 2013
  Nyhetsarkiv 2012
  Nyhetsarkiv 2011
  Nyhetsarkiv 2010
  Nyhetsarkiv 2009
  Nyhetsarkiv 2008
  Nyhetsarkiv 2007
  Nyhetsarkiv 2006
  Nyhetsarkiv 2005
  Nyhetsarkiv 2004
 Heimvernet
 Meritter
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
Året 2013
Året 2013 var første år med Rune André Halvorsen som korpsets musikalske leder. Gjestedirigenter i løpet av året var Tarjei Grimsby og Trond Myhre. .
- SJK, WebAdmin - 22.03.2014
Utlysning av Stipeder fra John Dalenes Minnefond
Sarpsborg Janitsjarkorps går nye veier under årets Norgesmesterskap
Korpsets nye musikalske leder Rune Halvorsen har introdusert nyskapende som blir framført på den store scenen i Olavshallen Trondheim lørdag 16 mars. Vi gleder oss!
  - 17.06.2014 - Les Mer
Rune André Halvorsen ansatt som korpset nye musikalske leder
Etter 1 år med gjestedirigenter har korpset nå ansatt Rune André Halvorsen fra Greåker som sin nye musikalske leder. Rune får en "flying start" ved at han som sitt første oppdrag skal lede korpset i Norgesmesterskapet i Janitsjar lørdag 16 mars.
  - 17.06.2014 - Les Mer
Følg Norgemesterskapet direkte på TV2 Sumo!Lørdag 16 mars skal Sarpsborg Janitsjarkorps måle kreftene med de beste i landet når de deltar i Elitedivisjonen i Norgesmesterskapet i Trondheim. Mellom publikumsfavorittene Musikkforeningen Nidarholm fra Trondheim og fjorårets Norgesmester Lillestrøm Musikkorps, skal Sarpsborg Janitsjarkorps på scenen allerede kl. 10:19. Vi anbefaler at du kombinerer lørdagsfrokosten med å følge overføringene på TV2 Sumo.
 
Framførelsen til alle korpsene i Elitedivisjonen kan du følge live ved å abonnere på TV2 Sumo.
Klikk her for å følge NM direkte

Klikk på les mer for se hvem som spiller hvaTV2 sender Norgesmesterskapet i Janitsjar
Også i år sendes Norgesmesterskapet i Janitsjar på TV2 Sumo. Les mer om sendingen her.
  - 17.06.2014 - Les Mer
Sarpsborg Janitsjarkorps Østfoldmestere 2013
Korpset rettet opp tidligere feil og tok tilbake tittelen som Østfoldmester. Som dommer Jerker Johansson skrev om det ene stykket i dommerkommentarene. "Ett fantastisk fremförande! Ni behöver inga kommentarer".

Østfoldmestere 2013
Norges beste slagverksgruppe!
Slagverksgruppen i Sarpsborg Janitsjarkorps vant prisen for beste gruppe i Elitedivisjonen i Norgesmesterskapet i Janitsjar. Korpset kom på 6.plass og fikk svært gode tilbakemeldinger fra dommerne.
  - 17.06.2014 - Les Mer
Sarpsborg Janitsjarkorps spiller marsjer!
Vi inviterer til tradisjonsrik marsjkonsert!

Etter en utfordrende vinter med Norgesmesterskap i Trondheim er Sarpsborg Janitsjarkorps klar for våren. Korpset har lenge vært opptatt av å vise sin allsidighet, med sommerkonserter, populærkonserter og julekonserter spekket med musikk fra en rekke ulike sjangre. Men like viktig er det for oss å vise frem den tradisjonsrike siden av korpset. Derfor ikler vi oss HV-01-uniform og presenterer en konsert med flotte, tradisjonelle marsjer. I front har vi vår musikalske leder, Rune Halvorsen, som dirigent. 

Lørdag 4. mai holder Sarpsborg Janitsjarkorps/HV-01 Musikkorps ”Marsjkonsert”. 

Vi spiller på Sarpsborg Torg kl. 12.00. I anledning 350-årsjubileet for Gamlebyen festningsverk, spiller vi også i festningsbyen kl. 14.30. Vi ønsker alle velkommen til en tradisjonsrik konsert med forsvarets musikk på programmet. 

John Dalenes Minnefond støtter Østfold Sommerakademi

Sommerakademiet på Haugetun har en meget gledelig nyhet til deltakerne på kurset; 
det er nemlig slik at John Dalenes Minnefond gjerne vl motivere de som kommer med på kurset litt ekstra. Derfor deler de ut tre stipend på kr. 1 500,- ved kursets slutt og det er både musikalsk og administrativ ledelse som nominerer og velger ut de som får stipend. Så det er mange premisser som kan ligge til grunn for å få stipendet. Positive egenskaper i en samspillsituasjon handler ikke bare om individuelle ferdigheter, men også hvordan man bidrar til at vi får en god lagfølelse!

I tillegg til de tre stipendene, stiller minnefondet én plass til rådighet ved deres stipendkonsert den 22. september 2013. Det er musikalsk ledelse og instrumentallærerne ved Østfold Sommerakademi som plukker ut en evnt kvalifisert musikant til å være med på dette. Hvis man kommer med på stipendkonserten, er man med å konkurrerer om et hovedstipend på kr. 15 000, og alle deltakere på denne konserten får et stipend på kr. 3 000,-


Vi er veldig glade for og stolte over at John Dalenes Minnefond støtter deltakerne ved Østfold Sommerakademi på denne måten!
      
Sommerkonsert i Kulås!


Lørdag 8. juni klokken 12 er det duket for latininspirerte rytmer og showmusikk du garantert vil like, når Sarpsborg Janitsjarkorps holder sin årlige sommerkonsert iKulåsparken. Konserten er som alltid gratis og åpen for alle.

Sommeravslutning i stålende vær!
Sesongen ble avluttet med en sommerkonsert i strålende solskinn. Sarpsborg Janitsjarkorps med Tarjei Grimsby, fremførte et program med stor publikumsapell. Det hele ble toppet med en Frank Brodahl i storform. 

Frank Brodahl og Tarjei Grimsby
Velkommen til Østfold Sommerakademi
En musikkopplevelse for livet! 

4.-9.august 2013 arrangerer Sarpsborg Janitsjarkorps og Rune A. Halvorsen et musikalsk sommerkurs på Haugetun Folkehøyskole– Østfold Sommerakademi - for dyktige og interesserte korpsmusikanter i alderen 13-19 år. 

Østfold Sommerakademi ble en suksess!
Årets Sommerakademi har vært en suksess! 35 flotte ungdommer spilte og koste seg på Haugetun uken gjennom, og avsluttet med en fantastisk konsert på Janitsjarhuset.

John Dalenes Stipendkonsert 2013
Latinske rytmer på årets Populærkonsert

Sarpsborg Janitsjarkorps presenterer musikk med sør- og latinamerikansk inspirasjon på høstens populærkonsert søndag 27. oktober 2013 kl 18.00 på Sarpsborg Scene. Konserten ledes av korpsets nye musikalske leder, Rune Halvorsen. 

For å komme i den rette stemningen, har vi vært så heldige å få med oss Sergio Gonzales som sangsolist og Sverre Indris Joner ved pianoet.  Sergio Gonzales fikk sitt gjennombrudd i Norge med Hovedøen Social Club, som har som mål å spre salsa og ikke-100%-korrekte versjoner av norske slagere til det norske folk.  Sverre Indris Joner regnes som en pioner innen latinamerikansk musikk i Norge. Han har musikkutdannelse fra Universitetet i Oslo og Concervatorio Cervantez i Havanna. Joner startet sin musikalske karriere i afro-reggaebandet Destiny i 1979 og er dessuten grunnlegger av en rekke band, deriblant Hovedøen Social Club. 

Ideen for populærkonserten er at vi skal blande søramerikansk klassisk musikk med noe autentisk folkemusikk fra Cuba og Brasil, og også annen musikk som er arrangert med "søramerikanske briller".

Billetter selges via Visit Sarpsborg eller www.billettluka.no, pris: 220,-, skolekorpsmedlemmer gratis.

Zappa vorspiel på Janitsjarhuset
Ta turen på Janitsjarhuset kvelden før Populærkonserten. Det Norske Blåseensemble byter musikalske barrierer med rykende fersk Zappa CD og holder lanseringskonsert på Janitsjarhuset.


Neste oppdrag

2. april: NM huskonsert

5. april: NM janitsjarkorps, Trondheim

25. mai: KULÅSKALAS!Sarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -