AVLYST: Deilig er julen

Hei Kjære tilhørere og publikummere. Det er med tristhet og vemod, men med sunn fornuft, at Sarpsborg Janitsjarkorps, må se seg nødt til å avlyse julekonserten 19/12-21 i Sarpsborg kirke. Kjøpte billetter refunderes. Vi vil samtidig ønske alle en riktig god jul, og ikke minst en trygg og smittefri jul!

Sarpsborg Janitsjarkorps inviterer til julekonsert i Sarpsborg kirke 19. desember kl 18.

La roen senke seg med stemningsfull julemusikk i Sarpsborg kirke sammen med Sarpsborg Janitsjarkorps og sangsolist Emilie Hellum Johansen. Emilie er en ung, talentfull sanger fra Sarpsborg med en vakker sopran stemme. Hun har hatt flere sangsolistoppdrag i distriktet og i 2017 var hun sangsolist på nyttårskonserten med Det Norske Blåseensamble.

Vi gleder oss og ønsker alle hjertelig velkommen til en stemningsfull julekonsert!

Solist: Emilie Hellum Johansen

Dirigent: Frode Amundsen

Billetter: https://sjk.ticketco.events/no/nb/e/julekonsert_2021

Populærkonsert 2021

Sarpsborg Janitsjarkorps inviterer til populærkonsert med dansemusikk fra alle verdens hjørner!

Med fokus på ungdom og fremtiden er vi veldig glad for å ha med oss Nedre Glomma Ungdomskorps! Dette er et nyopprettet prosjektkorps for de eldste skolemusikantene i distriktet. Vi gleder oss til å høre og spille sammen og ikke minst ønske velkommen til en konsert med blanding av forrykende rytmer, folkedanser og klassiske toner.

Kveldens maestro er korpsets faste dirigent Frode Amundsen

Sted: Sarpsborg Janitsjarhus

Tid: 14. november kl 18:00

Billetter: 150,-/barn og skolekorpsmusikanter 50,-

https://sjk.ticketco.events/no/nb/e/populaerkonsert_2021

Oktoberfest – 2. oktober 2021

Sarpsborg janitsjarkorps feirer åpningen av kulturlivet med oktoberfest på Janitsjarhuset.

Kvelden starter med fullt korps og marsj, polka og vals med korpsets faste dirigent Frode Amundsen. Etterpå spiller korpsets egen tyroler-gruppe opp med musikk en ekte oktoberfest skal ha. Baren er åpen med pølser og godt drikke.

Foreløpig er antall billetter begrenset, men vi håper på at normal hverdag uten koronarestriksjoner innføres før arrangementet skal starte.

Konserten starter kl. 18
Billetter: https://sjk.ticketco.events/no/nb/e/oktoberfest2021

Mestermøte – 11. sep 2021

Samarbeidskonsert med Sarpsborg janitsjarkorps og Lillestrøm musikkorps.

Sarpsborg janitsjarkorps har vært så heldig å få ett av NM for janitsjarkorps mestvinnende deltakere på besøk, nemlig selveste Lillestrøm musikkorps. Korpsene spiller hver sin avdeling, og du vil få servert publikumsvennlig og variert musikk.

Velkommen til Sarpsborg scene lørdag 11. september kl. 17.
Billettsalg: https://sarpsborg.ticketco.events/no/nb/e/mestermoete__sarpsborg_janitsjarkorps_og_lillestroem_musikkorps

AVLYST: Julekonsert 2020

Som dere sikkert har fått med dere, har regjeringen strammet til på COVID19-tiltakene. Norges Musikkorps Forbund har oppfordret alle til å ta 14 dager pause, i håp om å kunne bidra til å redusere hastigheten på smittespredningen. Sarpsborg Janitsjarkorps har vært heldige og klart å unngå smitte. En stor applaus og takk til alle som har bidratt til dette. Samtidig ser styret seg nødt til å forholde seg til de nye oppfordringene. Det betyr at vi ser oss nødt til å avlyse julekonserten som var planlagt i Sarpsborg kirke den 21. desember. Årsaken er at med de nye avstandsreglene (1,5 meter i siden og 2 meter i front) er det rett og slett ikke plass til oss i kirken. Selv om dette skulle lempes på innen 21. desember er det i tillegg umulig å gjennomføre øvelser med fullt korps på Janitsjarhuset.

– styret –

Populærkonsert 2020 – Filmens verden

Sarpsborg janitsjarkorps tar deg med i filmens verden i denne unike konserten.

Du blir tatt med på en musikalsk reise fra livlige tegnefilmer, til en leken klarinett fra Terminalen (solist Rein Skauen), til episke krigsdrama med vakker melankolsk tverrfløyte fra Schindlers liste (solist Marianne Halvorsen), videre til western og storslagen science fiction. Og mye mer! Bilder på stort lerret fra filmene musikken hører vil gjøre opplevelsen komplett.

Nyoppussede Sarpsborg scene får prøvet ut sine akustiske kvaliteter. Konserten blir fremført med akustisk korps, og scenen er tilrettelagt for optimal lydopplevelse fra et naturlig klingende korps.

Kveldens maestro er korpsets faste dirigent Frode Amundsen.

Sted: Sarpsborg scene
Tid: søndag 1. november kl. 19
billetter: kr. 200, barn u/18 kr. 100

https://sarpsborg.ticketco.events/no/nb/e/janitsjarfilm

Salen er nå lagt opp med en kohort-struktur med sikker avstand mellom hver kohort (samme husstand). Når du bestiller billetter, vennligst benytt kohortene slik de er lagt opp.

Kjøper man 2 billetter må man ta en kohort med 2 grønne seter ved siden av hverandre.

Kjøper man 3 billetter må man ta en kohort med 3 grønne seter ved siden av hverandre – eventuelt 4 dersom man ikke finner en treer.

Kjøper man 4 må man ta en kohort med 4 grønne seter.

Lik oss på facebook, så får du alle våre nyheter og oppdateringer:
https://www.facebook.com/janitsjar/

Endelig korpskonsert i Kulås igjen

Musikantene i Sarpsborg Janitsjarkorps er spillesugne, og byr nå på en frisk marsjkonsert i Kulås amfi førstkommende lørdag.

Marsjkonsert: Geir Lorentzen, Frode Amundsen og Per-Åge Fjelltorp lover en feiende fin marsjkonsert med Sarpsborg Janitsjarkorps i Kulås Amfi lørdag klokken 17.

Byens musikk- og kulturtilbud er redusert og koronapåvirket. Mange aktører må avlyse og utsette konserter i disse tider. Men Sarpsborg Janitsjarkorps klarer å holde konserter tilpasset situasjonen. Det ble heldigvis spilling for publikum på en spesialtilpasset 17. mai i år, og det ble sommerkonsert i Kulås amfi i juni. Nå blir det samme amfiet arena for en feiende flott marsjkonsert med grundig plass- og smittehensyn.

Sug etter musikk

  • Vi er selvsagt spillesugne og glade for at vi igjen kan spille konsert for publikum. Rammene gjør det vanskeligere og mye dårligere økonomisk, men både publikum og vi lengter etter levende konsertmusikk. Derfor håper og tipper vi på «fullt hus» i Kulås på lørdag, med godvær, god plass og trygg avstand mellom alle involverte og publikummere, forteller korpsets leder Geir Lorentzen.

Han minner om tre viktige forhold rundt smittevern:

  • Syke personer skal holde seg hjemme, selv med milde symptomer.
  • God hygiene, håndsprit vil være tilgjengelig på konsertstedet i Kulås amfi.
  • Redusert kontakt mellom personer, minimum 1 meter til de du ikke bor sammen med.

(Se smittevernplakat nederst i meldingen)

Konserten på lørdag klokken 17 har en maksimalgrense på 200 publikummere, som må registreres i billettsystemet Ticketco, etter gjeldende retningslinjer. Men det blir bare en symbolsk billettpris på en hundrings denne gangen, og det er viktig at interesserte sikrer seg billett før det blir fullt.

Inspirerende dirigent

Korpsets faste dirigent, Frode Amundsen, gleder seg stort til fremførelsen av varierte marsjer fra ulike komponister og steder på kloden. Han har erfart at det å spille marsjer er en ideell måte å komme i gang med presisjon og samspill etter ferien. Hver marsj har særpreg og repertoaret er variert selv om det er en ren marsjkonsert. Amundsen er stolt av å dirigere det 97 år gamle korpset.

  • Å komme til et korps med lange, gode og historiske tradisjoner, er inspirerende. Jeg dirigerer ikke korps fordi jeg må, men ser det som enormt lærerikt. Det å kunne studere musikken og videreformidle dette til alle musikantene, slik at vi sammen kan formidle gode musikalske konserter til publikum. Inspirasjonen finner jeg i responsen fra hver enkelt av musikant. Jeg er opptatt av å gi så mye jeg kan og orker i de timene jeg er på Janitsjarhuset. Å motivere til stadig musikalske løft er kjempeinspirerende når alle jobber mot samme mål, smiler Frode Amundsen.

Marsj- og korpstradisjoner

På fjorårets marsjkonsert ved sesongstart var det dirigentens favoritter som ble fremført. Årets program er det tubaist Per-Åge Fjelltorp og hornist Tom Hermansen som har snekret sammen. Korpset har plukket et strålende knippe med 12 marsjer som skal serveres på hvert sitt sølvfat.

Mangeårig korpsleder, ildsjel, instrumentmaker og musikkprofil, Per-Åge Fjelltorp, er i gang med sitt 48. år som marsjspillende tubaist i Sarpsborg Janitsjarkorps. Sine første marsjer spilte han allerede for 54 år siden i skolekorpset HaBoNa. Han har et sterkt forhold til marsjer og kvalitet etter blant annet ha spilt i Gardemusikken og Norges Nasjonale Ungdomskorps.

  • Marsjer er en fengende og morsom tradisjon som publikum liker veldig godt. Marsjer hører liksom med som en viktig del av spillingen. Dirigenten jobber veldig godt og systematisk med detaljene, og nå kan publikum bare glede seg til lørdag. Vi lover en veldig god konsert, sier Fjelltorp.

Smitteværnplakat