Den nye fjernsynskanalen TV2 hadde nå overtatt «Resonans» konseptet fra NRK. Derimot ble programmet ikke like stor suksess denne gangen.

En frisk satsning fra TV2 ble ikke samme store suksess som NRK hadde hatt et par år tidligere og de slet med lave seertall. Noe av grunnen til dette var sendetidspunkter som ikke var særlige seervennlige. Det var også merkbart at dette var helt i TV2s barndom. Det var knappt mer enn ett bevegelig kamera og stillbildene ble mange. Programmet var forøvrig også unge Trygve Rønningens debut som programleder.

Derimot skal vi fokusere mer på musikkonkurransen her. Fredag 29 januar 1993 ble den innledende runden avviklet i Lillestrøm Kulturkino. På lik linje med forrige runde av «Resonans», var også dette en ren utslagskonkurranse. Motstander i første runde var Skjetten Ungdomskorps. Sarpsborg Janitsjarkorps hadde denne gang spesialbestilt et stykke av Sarpsborg komponisten Lars Erik Gudim, som ble urfremført i dette programmet. «Eg ser deg ut for gluggen» var navnet på stykket. I tillegg spilte korpset Alexander Borodins balletmusikk fra «Prince Igor» og Jaroslav Zemans «Prager Gassen Polka». Selv om sistnevnte stykke ble fremført rimelig sterkt og dommerne nesten falt av stolene sine, vant vi denne duellen. Korpset ble dirigert av Christer O. Johannesen.

Sarpsborg Janitsjarkorps96 poeng
Skjetten Ungdomskorps95 poeng