NM-janitsjar-1998

Tilbake i elitedivisjonen

Endelig var Sarpsborg Janitsjarkorps tilbake i Elitedivisjonen og korpset kunne igjen velge sitt eget program. Dessverre var ikke resultatene på korpsets side i comebacket.
Lørdag 28 mars 1998 ble Norgesmesterskapet som vanlig avholdt i Olavshallen i Trondheim. Etter fjorårets seier i divisjonen under, var det dags for comeback i Elitedivisjonen. Geir Holm ble ved årsskifte ansatt som ny dirigent etter Christer O. Johannesen og var vår dirigent i NM for andre året. I Elitedivisjon er det ikke pliktnummer og korpsene velger selv de stykkene de ønsker å fremføre, innenfor gitte tidsrammer. Sarpsborg Janitsjarkorps hadde i år valgt å framføre Percy Graingers "Lincolnshire Posy", et av de klassiske hovedverkene for korps. I tillegg spilte vi et verk av den nederlandske komponisten Hardy Mertens, "Armageddon". Korpset ble trukket ut til å spille nest sist og var ikke på scenen før klokken 19.30 på kvelden. En femteplass var vel ikke det vi var mest fornøyde med, men vi klarte å holde plassen i Elitedivisjonen i tøff konkurranse med andre sterke korps.

Dommere i konkurransen var Maurice Hamers, Kim Lofthouse og Bjørn Sagstad.

Et annet lokalt resultat bør også nevnes. Greåker Musikkorps med Rune Halvorsen som dirigent stod for en kjempeprestasjon og klarte en 4.plass i 1. divisjon.

Vinnere og årets Norgesmestere ble Lillestrøm Musikkorps, dirigert av Ingar Bergby, som fremførte Dana Wilsons "Piece Of Mind" og Olav Anton Thommessens "Stabsarabesk".
1.Lillestrøm Musikkorps
Dana Wilson "Piece of Mind"
Olav Anton Thommessen "Stabsarabesk"
Ingar Bergby97 poeng
2.Nanset Ungdomskorps
John Adams "Short Ride in a Fast Machine"
Michael Colgrass "Artic Dreams"
Odd Terje Lysebo94 poeng
3.Dragefjellets Musikkorps
Ottorino Resphigi "Feste Romane"
Hector Berlioz "The Roman Carneval"
Helge Haukås93 poeng
4.Sandvikens Musikkorps
Ron Nelson "Morning Alleluias for the Winter Solstice"
Philip Wilby "Dawn Fight"
Ray Farr90 poeng
5.Sarpsborg Janitsjarkorps
Percy Graingers "Lincolnshire Posy"
Hardy Mertens, "Armageddon"
Geir Holm89 poeng
6.Vestre Aker MusikkorpsThomas Rimul87 poeng
7.Sandefjord UngdomskorpsOdd Terje Lysebo86 poeng
8.Sinsen MusikkorpsHalvor Holm85 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS