NM-janitsjar-2002

I tillegg til å spille konkurranse dette året, fikk vi som regjerende Norgesmester, holde festkonsert under premieutdelingen

Konkurranse og deretter rett på festkonsert og kjøre et forrykende show med Odd René Andersen foran alle de andre korpsene, var det største minnet fra dette året.
Dette ble en konsert i stort tempo og et entusiastisk publikum. Med oss på denne konserten hadde vi Odd René Andersen, som vi tidligere har gjort flere prosjekter sammen med. Tilbakemeldingene på denne konserten var veldig bra fra de fleste vi pratet med i etterkant. Derimot var det ikke like greit å sitte på scenen og høre resultatene fra Elitedivisjonen ble lest opp. Ikke moro å sitte der, hvis resultatene ikke hadde vært med oss. Men en 2.plass var nesten like bra som seier.

Musikken vi fremførte dette året var Arnold Schönbergs «Theme & Variations, Op.43a» og Amando Blanquers «Gloses II». I dommerkommentarene kunne vi lese mange godord, spesielt sistnevnte stykke som ble fremført nærmest perfekt. Glimrende treblåsspill i dette stykket og for en fantastisk klang i dette korpset var kommentarer vi kunne lese i etterkant. En av dommerne fulgte bare med i partituret på første sats på «Gloses II» og for sitere ham: «…fra da av lente jeg meg tilbake og bare lyttet til dere fordi jeg likte det så godt». Korpset ble dirigert av Geir Holm.

2002 var første året som det ble innført solistpris og pris for beste gruppe. Treblåsgruppen til Sarpsborg Janitsjarkorps ble kåret til den beste gruppen i årets Norgesmesterskap.

Vinnere av Elitedivisjon ble Vestre Aker Musikkorps (bildet) som under sin dirigent Thomas Rimul fremførte Karel Husas «Concerto for Wind Ensemble».

Dommere i Elitedivisjon var Maurice Hamers, Edward Gregson og Lennart Blak Jensen.

Norgesmesterskapet ble avviklet i Olavshallen i Trondheim, Lørdag 16 mars 2002 og resultatet ble som følger i Elitedivisjon:
1.Vestre Akser Musikkorps
Karel Husa : Concerto for Wind Ensemble
Thomas Rimul96 poeng
2. Sarpsborg Janitsjarkorps
Arnold Schönberg: "Theme & Variations, Op.43a" Amando Blanquers "Gloses II
Geir Holm95 poeng
3.Lillestrøm Musikkorps
Karel Husa : Smetana Fanfare
Joaquin Rodrico : Adagio Para Orquesta de Instrumentos de Viento
Karel Husa : Les Coleurs Fauves
Helge Haukås94 poeng
4.Sinsen Musikkorps
Florent Schmitt, arr. Jeffrey Steiner : Dionysiaques
John Williams, arr. Donald Hunsberger :
Star Wars Trilogy
Leif Arne Pedersen90 poeng
5.Sandefjord Ungdomskorps
Karel Husa : Concerto for Wind Ensemble
Odd Terje Lysebo87 poeng
6.Nittedal og Hakadal Janitsjar
Egil Hovland : Fanfare and Choral
Jere Hutcheson : Caricatures
Trond Elnes86 poeng
7.Sagene Janitsjarkorps
Marcel Peeters : Abstractions 1&2 for Band
Alexander Borodin, arr. Mark Hindsley : Polovetsian Dances from Prince Igor
Tom Skjellum80 poeng
8.Sandvikens Ungdomskorps
Egil Hovland : Festival Overture, Op. 39
Philip Sparke : The Year of the Dragon
Karl Ole Midtbø79 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS