NM-janitsjar-2013

Korpset kom på 6.plass og fikk svært gode tilbakemeldinger fra dommerne

Slagverksgruppen i Sarpsborg Janitsjarkorps vant prisen for beste gruppe i Elitedivisjonen i Norgesmesterskapet i Janitsjar.
Norgesmesterskapet i Janitsjar holdes som vanlig i Trondheim helgen før palmesøndagen og satt i år ny deltagerrekord. Denne gang deltok det 107 korps i 9 divisjoner. Sarpsborg Janitsjarkorps deltok også i år i Elitedivisjonen, og gjorde en flott fremføring. Det holdt til en sjetteplass for korpset, men korpsets slagverkgruppe ble av dommerne belønnet med prisen for beste gruppe i divisjonen.


I tillegg til de vanlige plasseringene deles det ut pris til beste solist og beste gruppe i hver divisjon. Korpset stilte denne gang med et av de største slagverksoppsettene på mange år og med svært utfordrende stemmer. Vi er enige med dommerene som sier «Bravo» til slagverksgruppen!


Solistprisen i Elitedivisjonen gikk til Philip Riordan for sin solo på Engelsk horn på Respigish «Romas Pinjer»Sarpsborg Janitsjarkorps fremførte i år James Barnes Chance «Symphony no 2» og Joseph Schwantner «… and the mountains raising nowhere» i Trondheim. Spesielt det siste stykket falt dommerne helt for. I dommerkommentarene skrev de om en flott framføring som skapte en flott atmosfære. Spesielt slagsversgruppen og pianisten fikk flere Bravo. Hyggelig var det også lese at de mente Sarpsborg Janitsjarkorps er «et velbalansert orkester med et fantastisk potensial til å fremføre veldig kompliserte verk». «Thanks for this great playing of this great music, Bravo!» All honør til korpsets nye dirigent Rune Halvorsen for denne framførelsen.


Vinner i årets Elitedivisjon og Norgesmester for første gang ble Christiania Blåseensemble, et relativ nytt korps med utspring fra Norges Musikkhøyskole. Vi gratulerer Christiania, Nidarholm og Dragefjellet med flotte pallplasseringer. Verdt å legge merke til at de to beste korpsene hadde kvinnelige dirigenter. Det har aldri hendt før.


Av øvrige lokale korps, var det imponerende at Lisleby Musikkorps vant 2.divisjon med hele 98 poeng. Det er faktisk andre gang at de har oppnådd denne sjeldene høye poengsummen. Imponerende. Greåker Musikkorps med korpsets tidligere dirigent Geir Holm klarte målsettingen med å beholde plassen i 1.divisjon. Som nyopprykket holdt det til en 10.plass. Borge Musikkorps og Sverre Olsrud klarte dessverre ikke det samme og havnet på plassen nedenfor. I tillegg dirigerte Rune Halvorsen Kolbotn Konsertorkester som vant 1.divisjon med hele 97 poeng. Gratulerer med opprykket.


Dommere i årets Elitedivisjon er:  Phillippe Bach, Tijmen Botma og Madis Kari


Norgesmesterskapet i Janitsjar ble avviklet i Olavshallen i Trondheim, Lørdag 16 mars 2013 og resultatet ble som følger i Elitedivisjonen:
1.plassChristiania BlåseensembleCathrine Winnes Travino97 poeng
- Stig Nordhagen "Variasjoner over en folketone fra Valdres"
- Ole-Anthon Thomessen "Stabsarabesk
- Torstein Aagaard-Nilsen "The Playground Project - 3. Urban Funkism"
2.plassMusikkforeningen NidarholmIrene Anda96 poeng
- Ottorino Respighi "Pines of Rome"
- David Maslanka "Traveller"
3.plassDragefjellets MusikkorpsBjørn Breistein94 poeng
- Stig Nordhagen "Variasjoner over en folketone fra Valdres"
- Peter Graham "Harrisons Dream"
4.plassSandvikens UngdomskorpsTormod Flaten93 poeng
- Torstein Aagaard-Nilsen "Panorama"
5.plassNittedal og Hakadal JanitsjarHelge Haukås91 poeng
- Vaclav Nelhybel "Symphonic Movement"
- Karel Husa "Music for Pragh 1968
6.plassSarpsborg JanitsjarkorpsRune André Halvorsen90 poeng
- James Barnes Chance "Symphony no 2
- Joseph Schwantner "... and the mountains raising nowhere
7.plassLillestrøm MusikkorpsTrond S Myhre89 poeng
- Etienne Crauzas "Tails and Legends"
- Ferrer Ferran "Jungla"
8.plassKolbu JanitsjarkorpsChristian Tenfjord88 poeng
- Bert Appelmont "Gilgamesh"
9.plassVestre Aker MusikkorpsThomas Rimul87 poeng
- Paul Hindemith "Symphonic Metamorphosis of Themes by Carl Maria von Weber
- John Adams (arr. Spinazzola) "Lollapalooza"
10.plassSandefjord UngdomskorpsTrond Husebø86 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS