NM-kval-2008

Etter å ha vært gjennom en kvalifisering er korpset klar for å kjempe i Norgesmesterskapet 2009

Sarpsborg Janitsjarkorps måtte kvalifisere seg for videre spill i elitedivisjonen som «straff» for at de deltok i VM i fjor. Sarpsborg Janitsjarkorps er nå kvalifisert for fortsatt spill i Elitedivisjonen i Norgesmesterskapet for Janitsjarkorps.
Sarpsborg Janitsjarkorps var invitert til å delta i det uoffisielle verdensmesterskapet i Kerkrade for 1 år siden på slutten av 2007. Tiden mellom dette mesterskapet og Norgesmesterskapet var såpass kort, at korpset valgte å stå over sistnevnte i 2008. Dessverre er reglene slik at korpset derfor mistet plassen i Elitedivisjonen.

Korpset måtte derfor gjennom en kvalifiseringskonkurranse for å vise at det fortsatt hører hjemme i det beste selskapet. For å kvalifisere seg måtte korpset levere inn et CD opptak av et stykke som Norges Musikkorps Forbund har valgt ut. Korpset leverte derfor inn en innspilling av Egil Hovlands «Festival Overture». Denne kvalifiseringskonkurransen vant korpset med fire poengs margin ned til nummer 2 og er nå klare for comeback i Elitedivisjonen i mars 2009.

Artikkel fra Sarpsborg Arbeiderblad:
Da det meritterte korpset fra Sarpsborg i fjor valgte å delta i det uoffisielle verdensmesterskapet i nederlandske Kerkrade i fjor, mistet de av en eller annen grunn også retten til å spille i elitedivisjonen hjemme i Norge.

Utklasset konkurrentene
Dermed måtte Sarpsborg Janitsjarkorps – som har sju pallplasseringer å vise til på de ti siste norgesmesterskapene – nå i høst ut i en kvalifiseringsrunde om den siste plassen i den gjeveste divisjonen.

Sarpingene gjorde i forbindelse med denne kvalifiseringen en innspilling av Fredrikstad-komponisten Egil Hovlands «Festival Overtyre» – noe som viste seg å være et meget godt valg. For da resultatene fra kvalifiseringen ble offentliggjort onsdag, vant Sarpsborg Janitsjarkorps kvalifiseringen med utklassingssifre. Sarpingene fikk 94 av 100 mulige poeng – noe som var fire poeng bedre enn nummer to; Opus 82 fra Oslo. Med tanke på at slike konkurranser vanligvis skiller korpsene med desimaler, må dette trygt kunne sies å være en ren utklassing.

Leder i Sarpsborg Janitsjarkorps, Gjermund Karlsen, legger ikke skjul på at de er lettet over å få fortsette i elitedivisjonen.

– Det er en lettelse for korpset å få denne bekreftelsen, og det gir utvilsomt inspirasjon til å fortsette å jobbe hardt for å opprettholde høy kvalitet, sier han.

1. Sarpsborg Janitsjarkorps 94 poeng 1. ærespris
2. Opus 82 90 poeng 1. ærespris
3. Bispehaugen Ungdomskorps 86 poeng 2. ærespris
Søk
Driftes av Styreportalen AS