Resonans-1993

Resonans overtatt fra NRK av TV2


Den nye fjernsynskanalen TV2 hadde nå overtatt "Resonans" konseptet fra NRK. Derimot ble programmet ikke like stor suksess denne gangen.
En frisk satsning fra TV2 ble ikke samme store suksess som NRK hadde hatt et par år tidligere og de slet med lave seertall. Noe av grunnen til dette var sendetidspunkter som ikke var særlige seervennlige. Det var også merkbart at dette var helt i TV2s barndom. Det var knappt mer enn ett bevegelig kamera og stillbildene ble mange. Programmet var forøvrig også unge Trygve Rønningens debut som programleder.

Derimot skal vi fokusere mer på musikkonkurransen her. Fredag 29 januar 1993 ble den innledende runden avviklet i Lillestrøm Kulturkino. På lik linje med forrige runde av "Resonans", var også dette en ren utslagskonkurranse. Motstander i første runde var Skjetten Ungdomskorps. Sarpsborg Janitsjarkorps hadde denne gang spesialbestilt et stykke av Sarpsborg komponisten Lars Erik Gudim, som ble urfremført i dette programmet. "Eg ser deg ut for gluggen" var navnet på stykket. I tillegg spilte korpset Alexander Borodins balletmusikk fra "Prince Igor" og Jaroslav Zemans "Prager Gassen Polka". Selv om sistnevnte stykke ble fremført rimelig sterkt og dommerne nesten falt av stolene sine, vant vi denne duellen.

Korpset ble dirigert av Christer O. Johannesen.

1. Sarpsborg Janitsjarkorps 96 poeng
2. Skjetten Ungdomskorps 95 poeng

2. plass i finalen

To dager etter semifinale seieren, søndag 31 januar 1993, tok vi igjen turen til Lillestrøm Kulturkino for å delta i finalen.
I finalen var det to motstandere. Dragefjellets Musikkorps fra Bergen, som også vant den forrige runden Resonans, var en av disse. Den andre var Sagene Janitsjarkorps som overraskende slo ut Lillestrøm Musikkorps i sin semifinale.

Sarpsborg Janitsjarkorps fremførte Ernesto Lecuonas "Malagueña" og "Norsk Dans" av Ragnvald Oliver Vik. Dessverre ble Dragefjellets Musikkorps for sterke denne gangen også. Med bla. en veldig bra fremføring av Dimitri Shostakovich "Festive Overture" vant de med solid margin.

Sarpsborg Janitsjarkorps ble dirigert av Christer O. Johannesen

1. Dragefjellets Musikkorps 98 poeng
2. Sarpsborg Janitsjarkorps 96 poeng
3. Sagene Janitsjarkorps 94 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS