VM-OpenDutch-2007

AACHEN/KERKRADE: Sarpsborg Janitsjarkorps ble nummer fem i det åpne nederlandske mesterskapet. Kun 1,46 poeng bak sølvplassen.

Det ble en femteplass på korpset, men resultatlisten viser at det var utrolig jevnt. Stolt Leder i Janitsjarkorpset Gjermund Karlsen er stolt over hva korpset har prestert. - Denne konkurransen er på et mye høyere nivå enn hva vi kjenner fra Norgesmesterskapet i Trondheim. Når så marginene er så små som de var i denne konkurransen, skal vi være stolte av hva vi har prestert, sier Karlsen.

Også publikum likte korpset fra Norge veldig godt. - Vi fikk gode tilbakemeldinger fra andre musikere og personer fra arrangementet sa at det vi presterte er noe av det vakreste de har hørt her nede, sier Karlsen.
Sarpsborg Janitsjarkorps har alltid fått veldig gode tilbakemeldinger på nettopp klangen i orkesteret. Artikkel og bilder av Pål Marthinsen i Sarpsborgavisa 25.11.2007

Artikkel og bilder av Pål Marthinsen i Sarpsborgavisa 25.11.2007

Som tidligere beskrevet i lokalpressen, har denne høsten vært noe annerledes enn vanlig for Sarpsborg Janitsjarkorps. Invitasjonen til å delta i Elitedivisjonen i Open Dutch Championship i Kerkrade (Nederland) er en helt unik mulighet for korpset å vise seg fram på den internasjonale scenen. Konkurransen blir betegnet som det uoffisielle Verdensmesterskapet for korps. Arrangementet finner sted helgen 23. - 25. november. Her er programmet korpset skal fremføre i Kerkrade.

1. Music for Pragh av 1968 av Karel Husa
2. Iridiscencias Sinfónicas av Amando Blanquer
3. Fanfare og Koral av Egil Hovland
4. Godspeed! av Stephen Melillo

Open Dutch Championship 2007
1. Koninklijke Harmonie St Cécile (Nederland) 93,53 poeng
2. Deutsche Bläserphilharmonie (Tyskland) 91,47 poeng
3. Sinfonisches Blasorkester Ried (Østerrike) 91,31 poeng
4. Koninklijke Philharmonie Bocholtz (Nederland) 90,03 poeng
5. Sarpsborg Janitsjarkorps (Norge) 90,01 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS